• trys
  • du
  • 1
Aero Camp 2018
birželio 26, 2018

Stovykla „Aero Camp 2018“ – unikali patirtis kiekvienam mažajam

Aerobikos federacija neslepia džiaugsmo – be didelių kliūčių pavyko įgyvendinti, pirmą kartą Kaune organizuojamos, išskirtinio pobūdžio vaikų stovyklos „Aero Camp 2018“, viziją. Čia savo vietą atrado visi – tiek pirmą kartą atsidūrę tokioje aplinkoje, tiek jau varžybose dalyvavę mažieji sportininkai. Ką vaikai veikė stovyklos metu? Ir, kuo ši stovykla yra unikali?

 

„Kuo stovykla išskirtinė? Kitose stovyklose niekas nemokina ant rankų stovėti ar daryti salto“, – ilgai nesvarsčiusi atsakė buvusi aerobinės gimnastikos rinktinės narė bei stovyklos trenerė Kristina Umaraitė. Pridurdama, jog nereikėtų manyti, jog stovykla tinka tik sportuojantiems vaikams. Anot jos, tvarkaraštis sudarytas taip, jog vaikai tiek sportuotų, tiek pramogautų. Sportuojantys vaikai treniruotėse ir taip daug sportuoja, o stovykloje jie gali kiek labiau atsipalaiduoti.  O dar nesportavę – įgyti nepamirštamos patirties ir prisiminimų, o galbūt net ir atrasti savo ateities sporto šaką.

Birželio 18–22 d. į antrąją stovyklos pamainą sugužėjo 6 –12 metų stovyklautojai. Mažieji buvo suskirstyti į keturias grupes ne daugiau kaip po 15 vaikų. Pasak Lietuvos aerobikos federacijos prezidentės Romos Aleksandravičienės, kiekvienas vaikas turi lavinti savo komunikacinius įgūdžius bei tuo pat metu gauti pakankamai dėmesio iš trenerių.

Fizinis aktyvumas bei pramoga vienu metu     

„Ši stovykla yra labai įvairiaspalvė. Veiklos nėra susijusios tik su gimnastika. Vyksta daug edukacinių programėlių. Vaikai skatinami bendrauti, pažinti vienas kitą. Norime, kad ši stovykla būtų ne tik meistriškumo didinimui, bet apskritai vaikų užimtumui. Pagrindinė idėja – fizinio aktyvumo ir įvairiausių kitų veiklų derinimas.

Norime išvengti monotonijos, ypač kalbant apie tuos vaikus, kurie ir taip visus metus intensyviai sportuoja bei mokosi. Vaikai keliauja į pažintines ekskursijas bei yra lavinami įvairiose srityse. Manau, svarbiausia, kad vaikams iš tiesų būtų įdomi ir įsimintina patirtis“, – apie stovyklėlės unikalumą pasakojo R. Aleksandravičienė.

Aerobikos federacijos prezidentė pastebėjo, jog daugelis vaikų jau yra sportavę aerobinę gimnastiką ar net dalyvavę varžybose, tačiau yra nemažai ir tokių, kurie pirmą kartą išmėgino tokią veiklą. Pasak jos, ir tokie vaikai puikiausiai pritapo.

 „Aero Camp 2018“ projektą palaimino Kauno savivaldybė. Programos „Iniciatyvos Kaunui“ finansavimas suteikė galimybę nemažai daliai vaikų mėgautis prasminga veikla nemokamai arba gerokai pigiau. „Stovykloje dalyvavo nemažai vaikų, kuriems visas mokestis buvo kompensuotas pilnai arba dalinai. Tiesa, vaikas privalėjo būti Kauno miesto mokyklos moksleivis. Džiugu, kad sulaukėme tikrai didelio susidomėjimo bei gausaus būrio mažųjų stovyklautojų. Tokios programos kaip „Iniciatyvos Kaunui“ suteikia galimybę projektus įgyvendinti tikrai kokybiškai“, – džiaugsmo neslėpė Lietuvos aerobikos federacijs viceprezidentė ir projekto „Aero Camp 2018“ vadovė Irina Klizienė.

Kūrybingas žvilgsnis į užsiėmimus

Šioje stovyklėlėje viskas apgalvota iki smulkmenų. Tam, kad vaikai jaustųsi gerai, kiekvienos pamainos pirmąją dieną jie yra suskirstomi į grupes, atsižvelgiant į jų sportinius gebėjimus. „Atlikdami aerobinės gimnastikos testus, atsižvelgėme į vaikų lankstumą ir jėgą. Remiantis šiais testais, vaikus suskirstėme į keturias grupes. Pirmoje grupėje yra patys pajėgiausi, ketvirtoje – tie, kurie mažiau arba niekuomet nesportavo aerobinės gimnastikos“,  – sakė trenerė K. Umaraitė.

Nuo ryto iki vakaro vaikai lavina įvairius savo gebėjimus bei pramogauja. Stovykloje organizuojami cirko, akrobatikos, zumbos vaikams, fizinio parengimo užsiėmimai. Taip pat mažieji stovyklautojai lankosi olimpiečio Roko Gusčino gimnastikos studijoje bei baseine.

„Stovykloje labai daug dėmesio skiriame komandinėms veikloms bei tarpusavio bendravimui. Aš asmeniškai treniruoju vaikus cirko užsiėmimų. Šių užsiėmimų metu statome piramides. Kiekvienas vaikas turi atlikti tam tikrą užduotį – laikyti, nepaleisti, teisingai atsistoti ir pan. Tokiu būdu laviname komandinio darbo įgūdžius, skatiname pasitikėjimą vienas kitu. Taip pat šių užsiėmimų metu geriname motorinius gebėjimus – žongliruojame. Žinoma, niekuomet nepamirštam, jog vaikai yra vaikai. Stengiamės juos sudominti ne tik pačia veikla, bet ir įvairiausiu inventoriumi.

Iš tiesų, dauguma veiklų taip formuojamos, kad vaikai jaustųsi kiek kitaip nei įprastoje treniruotėje. Pastebėjau, kad vaikus labai sužavėjo ir išvyka į olimpiečio R. Gusčino studiją. Vaikų akys net žibėjo iš smalsumo. Manau, labai gerai, kad vaikai išeina iš sau įprastos aplinkos ir pamato, kaip kiti treneriai dirba.“, – mintimis ir įžvalgomis dalijosi K. Umaraitė.

  1. Aleksandravičienė pridūrė, jog treneriai kiekvieną dieną vaikams rodė pavyzdį, kaip dienos eigoje net ir paprastose situacijose neatsisakyti fizinio aktyvumo: „Dienos metu daug vaikštome. Taip pat vaikai susipažįsta ir su viešuoju transportu. Atrodytų važiavimas troleibusu tarsi įprastas dalykas, tačiau vaikams tai buvo nauja patirtis – dauguma juo važiavo pirmą kartą“.

Kad vaikai nepervargtų, kiekvieną dieną vyksta poilsio valandėlė. Jos metu vaikai piešia bei žaidžia įvairius stalo žaidimus.

Teigiama emocija ne tik vaikams, bet ir treneriams

„Manau, kad stovykloje svarbios ne tik pačios veiklos, bet ir treneriai. Norime, kad vaikai semtųsi patirties iš savo srities specialistų. Visi stovyklėlės treneriai yra labai įdomios, profesionalios bei įvairiapusės asmenybės. Kiekvienas iš jų atiduoda visą savo energiją, kad vaikai jaustųsi laimingi. Džiaugiamės, kad pavyko suburti tokią komandą. O treneriams didžiausia misija – parodyti tai, ką geriausiai moka ir sudominti vaikus“, – sakė R. Aleksandravičienė.

„Aero Camp 2018“ treneriai atviravo, jog ne tik vaikai stovykloje pasikrauna teigiamos emocijos bei naujų įspūdžių. Pasak K. Umaraitės, visas sunkus darbas pasimiršta tuomet, kai pamatai nuoširdžią vaiko šypseną ar tėvų dėkingus žvilgsnius.

„Prieš stovyklą maniau, kad bus tikrai sudėtinga dirbti su tiek daug skirtingų vaikų, tačiau man asmeniškai viskas labai patiko. Jaučiu, kad įgijau naujos patirties ir pasikroviau teigiamos energijos. Jausmas sunkiai apsakomas – komandinis darbas, grupių skirstymas, bendravimas su vaikais, manau, kad viskas sekėsi puikiai. Sunku papasakoti, kiek daug reiškia matyti tą džiaugsmą vaikų akyse – emocijos liejasi tiesiog per kraštus. Iš tiesų pastebėjau, kad ir vaikai ir tėvai buvo labai patenkinti, sulaukėme daug gražių atsiliepimų“, – patirtimi dalijosi K. Umaraitė.

Treneriai džiaugėsi, kad stovyklėlėje net ir anksčiau nesportavę vaikai stipriai patobulėjo. Taip pat atsirado ir tokių, kurie greitu metu galbūt net papildys aerobinės gimnastikos mažųjų gretas.

Rugpjūčio 6–12 dienomis aerobinės gimnastikos stovykloje, organizuojamoje Molėtų rajone Alantoje, susirinks būrys aerobinės gimnastikos sportininkų – nuo mažiausių iki vyriausių. Taip pat į Alantą atvyks ir Lietuvos aerobinės gimnastikos rinktinės nariai. Stovykla bus tarptautinė – į ją atkeliaus būrys prancūzų, rusų bei švedų sportininkų, kuriuos treniruos ne tik lietuviai, bet ir specialistai iš Prancūzijos bei Rusijos. Dalyvaujantys šioje stovykloje, intensyviai treniruosis, bendraus su sporto psichologais bei užsiims įvairiausia edukacine veikla. Molėtuose bus orientuojamasi į meistriškumo didinimą ir rezultatus.

Naujienos

  • Lietuviai pasidabino medaliais Portugalijoje!

    Kovo 20-24 d. Portugalijoje vyko 12-ą kartą surengtos aerobinės gimnastikos varžybos „Cantahede International Open Competition“. Lietuvos komanda iškovojo net penkis medalių komplektus - keturis sidabro ir vieną bronzos.

    Vaikų amžiaus grupėje (9-11m.) Valeriia Soldatova individualioje kategorijoje iškovojo 2-ą vietą.

    Jaunių amžiaus grupėje vieneto rungtyje sidabrą pelnė Tėja Uždavinytė. Toje pačioje amžiaus grupėje grupinių pratimų rungtyje Luka Pruckutė, Jogailė Saulėnaitė, Milana Andrijanovaitė, Meida Jasinaitė, Diana Kavaliauskaitė bei trejetų rungtyje M.Andrijanovaitė, D.Kavaliauskaitė, J.Saulėnaitė iškovojo sidabro medalius.

    Jaunimo amžiaus grupėje vieneto rungtyje Greta Grybauskaitė buvo 4-ta, trejetų rungtyje G.Grybauskaitė, Laineta Lukošiūtė ir Urszula Sinicyna taip pat ketvirtos.

    Suaugusių amžiaus grupėje moterų vieneto rungtyje Gabija Radzevičiūtė iškovojo bronzą!

    „Aero Dance“ rungties finale Evita Varkalytė, Rugilė Treinytė, Ieva Jefimenkė, Esmėja Prochorovaitė, Ugnė Klizaitė, Irūna Bagdanavičiūtė, L.Pruckutė, M.Jašinaitė buvo 6-os.

    Portugalijoje vyko ir 9-osios Pasaulio taurės varžybos. Nojus Jarmala individualioje rungtyje buvo 16-as, o mišrių porų finale su G.Radzevičiūte užėmė 8-ą vietą.

  • Pavasario čempiotas Druskininkuose!

    Kovo 9-ąją dieną LSC sporto komplekse ,,Druskininkai” vyko 2024 m. Lietuvos aerobinės gimnastikos Pavasario čempionatas!
    Gausybė sportininkų papildė savo kolekcijas medaliais ir prizais.
    Dėkojame varžybų vyriausiajai teisėjai Laurai Kimantienei už gražų renginį, LSC Sporto kompleksas „Druskininkai“ už puikias sąlygas čempionatui ir šio renginio rėmėjams:
    Iki susitikimo kituose renginiuose!
  • Pirmosios AG varžybos Birštone!

    Vasario 16 d. Birštono sporto ir sveikatingumo centre vyko pirmosios aerobinės gimnastikos varžybos Birštone „2024 m. Lietuvos aerobinės gimnastikos nacionalinės lygos taurės varžybos Birštono merės taurei laimėti“!
    Dėkojame Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei ir Birštono savivaldybės administracijai už bendradarbiavimą organizuojant varžybas!
    Dėkojame rėmėjams – Vytautas Mineral SPA, Eglės sanatorija ir Akvilė!
    Sakome didelį AČIŪ kiekvienam prisidėjusiam prie šio renginio ir tikimės, kad tai taps nauja tradicija Birštone!
    Fotografė Solveiga Latte Pempė

Lektoriai

Pagrindiniai rėmėjai

 hummel logo Oriflame logo

Kontaktai

Lietuvos Aerobikos federacija

Įmonės kodas: 195727431

Adresas: Sporto g. 6, LT-44221 Kaunas
Bankas : AB SEB bankas

a/s LT39 7044 0600 0293 9369

Banko kodas 70440

el.paštas: sportineaerobika@gmail.com

LOGO laf